Boka er primært skrevet for teknisk fagskole, elektrolinjen, men passer også godt for dem som ønsker innføring i faget datakommunikasjon. Boka tar for seg grunnleggende begreper og definisjoner innenfor faget. Den omhandler også de vanligste systemene for overføring av data, oppbyggingen av et datakommunikasjonssystem og de vanligste formene for overføring av digitale signaler. Boka gir studentene kunnskaper i å vurdere egenskapene til systemene i forhold til praktisk bruk og fordeler og ulemper ved dem. Har stikkordregister.
Denne boka er primært skriven for teknisk fagskole, elektrolinjen, men passar også godt for dei som ønskjer innføring i faget datakommunikasjon.
Boka tek for seg grunnleggjande omgreper og definisjonar innanfor datakommunikasjon. Ho omhandlar også dei vanlegaste systema for overføring av data, oppbygginga av eit datakommunikasjonssystem og dei vanlegaste formene for overføring av digitale signal.
Boka gir studentane kunnskapar i å vurdere eigenskapane til systema i høve til praktisk bruk og fordelar og ulemper ved dei.
Forlag Gyldendal yrkesopplæring
Utgivelsesår 2000