I denne boka føres leserne inn i Dario Fos teaterverden. I mer enn 40 år har han med latter og kritikk gjort det han har kunnet for å avsløre maktovergrep og politiske intriger. Boka setter teaterfenomenet inn i en teaterhistorisk og politisk sammenheng, og viser den satiriske, folkelige teatertradisjonen han som skuespiller hører hjemme i. Falck retter et kritisk blikk mot Dario Fo-bølgen i norsk teater, og peker på den nordnorske fortellertradisjonen som en parallell til den italienske latter-kulturen. For teater- og samfunnsinteresserte. Med noter og litteraturliste.
Boka handler om Dario Fos teater mens det var på høyden i Italia etter 1968. Hans gjøgler- og karnevalinspirerte stil ble så populær nettopp fordi den forholdt seg til konkrete hendelser i en turbulent fase i Italias historie. Dario Fos teater henter elementer fra middelalderens folkekultur, og boka inneholder blant annet oversettelser av hans middelaldermonologer.
Forlag Ad Notam Gyldendal
Utgivelsesår 1995