Danske tilstander, norske tilstander

forskjeller og likheter under tysk okkupasjon 1940-45

av (redaktør), Hans Kirchhoff (redaktør), Joachim Lund (redaktør), Lars-Erik Vaale (redaktør), Jan E. Hansen (oversetter) og Morten Gaustad (oversetter).

Press 2010 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka sammenligner den norske og den danske situasjonen under tysk okkupasjon i krigsårene. Den presenterer nye perspektiver og oppdatert viten, og sammenligner de viktigste begivenhetene, problemstillingene og utviklingslinjene. Med litteraturliste.

Omtale fra forlaget

.Danske tilstander. og .Norske Tilstander. var holdepunkter når dansker og nordmenn under annen verdenskrig sammenlignet sin situasjon med forholdene i andre okkuperte land.På mange måter kunne det ha gått i Danmark som det gikk i Norge, og i Norge som det gikk i Danmark. I Danmark ga man den 9. april raskt opp å gjøre motstand; i Norge fortsatte den i noen uker. Den danske regjeringen aksepterte det tyske tilbudet om en fredsokkupasjon; Norge var i 1940 nær ved å få sin egen samarbeidsregjering, men ble i stedet styrt av Quisling og en tysk rikskommissær. Resultatet ble gjennomgripende forandringer i samfunnet. De forskjellige løsningene i de to landene fikk konsekvenser, ikke bare for den politiske og økonomiske utviklingen de neste fem årene, men også for motstandskampen, jødeforfølgelsene og rettsoppgjøret . og for hvordan ettertiden kom til å forstå de fem årene under okkupasjon. Ledende danske og norske forskere presenterer i .Danske tilstander . Norske tilstander. nye perspektiver og oppdatert viten. For første gang blir det mulig å sammenligne de viktigste begivenheter, problemstillinger og utviklingslinjer i den danske og den norske okkupasjonstidens historie.

Bokdetaljer

Forlag Press

Utgivelsesår 2010

Format Heftet

ISBN13 9788275474016

EAN 9788275474016

Omtalt tid 1939-1945

Omtalt sted Norge Danmark

Språk Bokmål

Sider 462

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket