Danseprosjektet Isadora

vurderinger av et kunstnerisk utviklingsprosjekt

av (forfatter), Vibeke Hellemann (forfatter), Elisabeth Leinslie (forfatter) og Cathrine Bull Thorshaug (forfatter).

Kulturrådet 2008 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Heftet ser nærmere på Isadora-prosjektet som er et kunstnerisk utviklingsprosjekt for og med barn og unge. I heftet ser man nærmere på samspillet og samarbeidet mellom barn og profesjonelle kunstnere i prosessene fram mot danseforestillinger som har blitt presentert for et publikum. Forfatterne drøfter bakgrunnen, de bærende ideene og måten de har fungert på i praksis. Boken belyser barnas spesielle rolle og medvirkning i dette danseprosjektet og gir en vurdering av fire av de forestillingene som ble utviklet gjennom prosjektet. Her får du også en kort oversikt over Norsk kulturråds satsing på barn og unge i rådets vel førtiårige historie.

Omtale fra forlaget

Isadora-prosjektet er et kunstnerisk utviklingsprosjekt for og med barn og unge. Man har utviklet forskjellige metoder og prøvd ut ulike veier for å sidestille barn og voksne og gi dem en likeverdig plass i det ferdige kunstneriske uttrykket. I dette lille heftet beskrives samspillet og samarbeidet mellom barn og profesjonelle kunstnere i prosessene fram mot danseforestillinger som har blitt presentert for et publikum. Vurderingene er gjort av fagpersoner med forskjellige perspektiver. Sosiolog og danser Vibeke Hellemanns bidrag drøfter bakgrunnen, de bærende ideene og måten de har fungert på i praksis. Dansepedagog Cathrine Bull Thorshaug belyser barnas spesielle rolle og medvirkning i dette danseprosjektet, mens kritiker og teaterviter Elisabeth Leinslie gir en vurdering av fire av de forestillingene som ble utviklet gjennom prosjektet. Mie Berg Simonsen gir en kort oversikt over Norsk kulturråds satsing på barn og unge i rådets vel førtiårige historie. Slik settes satsingen på Prosjekt Isadora inn i en større sammenheng.

Bokdetaljer

Forlag Kulturrådet

Utgivelsesår 2008

Format Heftet

ISBN13 9788270811441

EAN 9788270811441

Språk Bokmål

Sider 63

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket