Denne boken inneholder to essays hvor to generasjoner beskriver hva som skjer med kulturen i dag. Resultatet er to svært ulike perspektiver om friheten og dannelsens kår i Norge. Med litteraturlister.
Er vi i Norge på vei til et forflatet og kulturløst samfunn? Eller har teknologiutvikling og maktspredning gitt nye muligheter for utøvelse av frihet? Terje Strøm-Olsen, mangeårig deltaker på den europeiske kulturscene, hevder i pamflettens hovedessay at sosialdemokratiet i Norge uten friksjon har overtatt det borgerlige kulturprosjektet. Men konsekvensen har ikke blitt en styrking av de fine kunster. Tvert imot er kulturen for-dummet og kommersialisert. Uten fokus på dannelse og de klas-siske humanistiske kulturformer står selve fundamentet for vår kultur i fare.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2009