Boka inneheld alt skriftleg materiell som så langt er funne, om tragedien i bryllaupet mellom Timann Eriksson Dale og Guri Knutsdotter Lien, på garden Dale i Vestringsbygde i Valdres den 6. desember 1823. Opplysningane er henta frå Statsarkivet på Hamar og Riksarkivet i Oslo.
Den 6. desember 1823 hende eit av dei blodigaste bryllupa i Norge. Dette foregjekk på garden Dale i Vestringsbygde i Valdres. Mange slags rykte, både sanne og usanne, er bygd opp rundt dramaet. Mellom anna har Johan Sebastian Welhaven take utgangspunkt i dette då han skreiv diktet "Åsgårdsreien". Denne boka inneheld alt skriftleg materiell som så langt er funne, både om årsakene til tragedien og det som kom fram under rettssaka. Opplysningane er henta frå Statsarkivet på Hamar og Riksarkivet i Oslo. I tillegg til dette kjeldematerialet er det gitt ut ein dokumentarroman av same forfattar om hendinga, "Det blodige bryllupet" (2008).
Forlag O.T. Hådem
Utgivelsesår 2008