D-01968 Niemtsch

roman

av (forfatter).

Aschehoug 2006 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Georg Norden er en 58 år gammel forlegger på leting etter sin historie i Tyskland. Moren er endelig død, og han er på jakt etter hennes fortid og sannheten om sine tidligste år. Reisen fører han til Niemtsch, der han bodde de tre første årene av sitt liv. Moren var gift med en tysk soldat under andre verdenskrig, men i 1948 reiser hun og sønnen hjem igjen til Norge. Med i bagasjen har Norden et manuskript skrevet av en tidligere barnesoldat, en afrikansk flyktning som insisterer på å fortelle i detalj om sin fortid som torturist og bøddel. Dette skaper gjenklang, frykt og skepsis i hovedpersonen.

Omtale fra forlaget

Georg Norden, en 58 år gammel forlegger, reiser til Tyskland på leting etter sin historie etter at moren dør. Han.er på jakt etter morens fortid og sannheten om sine tidligste år. Reisen fører ham til landsbyen Niemtsch i det sørøstlige Tyskland, der han bodde de tre første årene av sitt liv. Moren giftet seg med en tysk soldat under andre verdenskrig, men i 1948 rømte hun og sønnen hjem igjen til Norge. I bagasjen bærer Norden med seg et manuskript skrevet av en tidligere barnesoldat, en.flyktning som insisterer på å fortelle i detalj.om sin fortid som torturist og bøddel, noe som både skaper gjenklang, frykt og skepsis i hovedpersonen.
D-01968 er en roman om fortielser, løgner, taushet og vanskelighetene med å leve i sannhet.
Sverre M. Nyrønning er journalist, har jobbet mange år i NRK og har siden 2002 drevet Communicatio Forlag. Han skrev flere skjønnlitterære bøker på 1990-tallet.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788203191640

EAN 9788203191640

Omtalt sted Norge Tyskland

Språk Bokmål

Sider 187

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket