På oppdrag for kong Yildiz skal Conan finne kongen hustru, Jamilah, som blir holdt fanget av Harpagus. For å ikke vekke altfor mye oppmerksomhet utgir Conan seg for å være grovsmed ved navn Nial på jakt etter jobb. Samtidig har han falt for den vakre tempeldanserinnen Rudabeh, noe ypperstepresten og trollmannen Harpagus misliker sterkt. Conan merker at nettet snører seg rundt ham og at han når som helst kan bli avslørt av Harpagus og hans prester. Ved hjelp av Rudabehs nøye beskrivelser av tempelet, bestemmer Conan seg for å innta Zaths tempel og redde kong Yildiz' hustru.
Forlag Schibsted forlagene
Utgivelsesår 2007