Den ni år gamle grevedatteren Juliane Sophie kom sammen med et stort reisefølge fra København til Larvik i august 1766. Ut fra denne faktiske hendelsen, har forfatteren spunnet en historie om livet til Juliane Sophie i Herregården i Laurvigen. Hun opplever dramatikk og lengsel, humor og alvor, seire og nederlag. Det finnes til og med et gjenferd i Herregården. Romanen inngår som en del av den kulturelle skolesekken for elevene ved 7. klassetrinn i Larvik kommune. Har ordforklaringer og kildehenvisninger.
Forlag Færder forl. Larvik kommune
Utgivelsesår 2004