Boka handler om språkforskeren Clara Holst, pionérkvinne innenfor norsk akademia rundt 1900. Vi hører om oppvekst, filologiske studier, om da hun forsvarer sin doktorgradsavhandling i 1903. Til tross for at Holst underviser på universitetsnivå i USA, får hun kun tilbud om lavere grads undervisning i Norge. Dette nekter hun å godta, og på grunn av dette, er Holst, i følge forfatteren, blitt glemt og oversett i historien. Med oversikt over Clara Holst publikasjoner. Skrift nr. 5 fra et prosjekt under Norsk Ministerråds forskningsprogram "Norden og Europa". Har litteraturliste og personregister.
Forlag Novus
Utgivelsesår 2006