Handlingen i denne romanen foregår bland de velstående på Ceylon i 1920 årene. Annalukshmi er en selvstendig ung lærer. Hun vil gjerne ha noe å si når det gjelder foreldrenes valg av ektemann. Hun prøver å sabotere foreldrenes planer for hennes giftemål. Hennes onkel, Balendran Navaratnam, er gift men er egentlig homoseksuell. Hans tilværelse blir snudd opp ned når Richard plutselig dukker opp på øye, en elsker fra gamle dager.
In Shyam Selvadurai's masterful second novel, set in 1920s Ceylon, the Cinnamon Gardens is a residential enclave of wealthy Ceylonese. Among them is Annalukshmi, an independent and high-spirited young teacher intent on thwarting her parents' plans to arrange her marriage. In a parallel narrative, her uncle, Balendran Navaratnam, respectably married but secretly homosexual, has his life disrupted by the arrival in Ceylon of Richard, a lover from long ago.
Forlag Anchor
Utgivelsesår 2000
Omtalt tid 1900-1945
Omtalt sted Sri Lanka
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.