Omtale fra forlaget
Dette er en nyutgivelse av Cristopher Hammers bok om fremstilling av akevitt og plantefarger. Bokens utgivelse er med på å markere 300-års jubileet for forfatterens fødsel.
Forfatterens motivasjon for å utgi boken var å gi bøndene mulighet til egenproduksjon av brennevin, et av datidens viktige næringsmidler. Hans resepter viser hvor stort utvalg apotekene hadde av krydderurter fra fjerne støk. Bokens tillegg om akevittens historie, økonomiske betydning og kommentarer til boken er skrevet av Halvor Heuch og Eivind Merok. Boken er utgitt i samarbeid med Atlungstad Brenneri.
Halvor Heuch er særlig kjent som destillatør og Norges fremste ekspert på akevitt. I 2010 ble han utnevnt som ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for sin innsats for norsk matkultur og akevitt-tradisjon.
Eivind Merok er historiker og økonom og har forsket mye på bransje- og bedriftshistorie. De senere årene har han også skrevet om Atlungstad Brenneri og brennerihistorien i Mjøsområdet.
Atlungstad Brenneri ble stiftet i 1855 av en rekke gårdbrukere i Stange utenfor Hamar. Atlungstad var et av landets ledende brennerier fra siste halvdel av 1800-tallet og var i drift helt fram til 2008. I 2013 ble Atlungstad Brenneri et industrielt kulturminne, og i samarbeid med Arcus AS ble småskala-produksjon av akevitt startet opp igjen i 2014.
Forlag Jubok
Utgivelsesår 2019
Format Innbundet
ISBN13 9788269015331
EAN 9788269015331
Serie De forlengst døde forfatteres forlag
Omtalt tid 1700-tallet
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 108
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket0 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket