Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Boka er basert på Hammers manuskripter og publikasjoner fra siste halvdel av 1700-tallet, og spesielt hans kokebokmanuskript fra 1793. Mat og husholdning på Hammers embetsgård Melbostad er det sentrale i boka, og Hammer tar leserne med på omvisninger på glass- og jernverk, ansjosfabrikker og sukkerhus, til Ostindias krydder og Hollands porselen. Et eget kapittel tar for seg musikken, med noter, visetekster og eksempler på dansebeskrivelser. Vedlagt følger en CD med dansemusikk og viser fra 1700-tallet. Notene finnes i boka. Illustrert.
Omtale fra forlaget
Boka er basert på Hammers manuskripter og publikasjoner fra siste halvdel av 1700-tallet, og spesielt hans kokebokmanuskript fra 1793. Mat og husholdning på Hammers embetsgård Melbostad er det sentrale i boka, og Hammer tar leserne med på omvisninger på glass- og jernverk, ansjosfabrikker og sukkerhus, til Ostindias krydder og Hollands porselen. Et eget kapittel tar for seg musikken, med noter, visetekster og eksempler på dansebeskrivelser. Vedlagt følger en CD med dansemusikk og viser fra 1700-tallet. Notene finnes i boka. Illustrert.
Forlag Landbruksforl.
Utgivelsesår 1994
Format Innbundet
ISBN13 9788252916591
EAN 9788252916591
Omtalt tid 1700-tallet
Omtalt sted Norge
Språk Bokmål
Sider 304
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketfødt 26. august 1720 på Gran,
død 23. juni 1804 på Gran
Wikipedia
Norsk Kokebog, 1793 (originalen)
Christopher Hammer, norsk kogebog 1793. Noen glimt av justisråden, hans samtid og hans kjøkken av Hroar Dege (1994)