For nitti år siden var skipsreder Christoffer Hannevig jr. (1884-1950) en av landets mest omtalte personer, mytisk, magisk; alt han rørte ved ble til gull. Hannevig ble symbolet på de beryktede, men også sagnomsuste årene 1915-1920, som går under betegnelsen jobbetiden. Samtidige beregninger verdsatte Hannevigs formue i 1917til ca. sju milliarder kroner, etter dagens kroneverdi. Han eide flere skipsverft på østkysten av USA, som beskjeftiget 20 000 arbeidere. Han hadde sin egen bank i New York, med filial i London. Hannevig var kjent som en flottenfeier med oppnavnet Exellencen, med krysantemum i knapphullet og fast suite på Grand Hotel. I 1917 nasjonaliserte de amerikanske myndighetene alle landets skipsverft, med lovnad om erstatning. I 1921 ble Hannvevik begjært konkurs. Han døde som en fattig mann i 1950 etter en erstatningskamp mot amerikanske myndigheter.
Forlag Pax
Utgivelsesår 2009