Denne biografien beskriver livet til pioneren Christen Smith, og gir samtidig en skildring av fagmiljøer og tidens kultur, oppveksten i Strømsø, skoledagene på Kongsberg, studentlivet i København, botanikermiljøet i London og forskningsferdene i Norge og utlandet. Med litteraturliste og personregister.
Christen Smith (1785-1816) var det nye Norges første professor i botanikk og er en av våre "unge døde". Det er et spennende og fargerikt, om enn kortvarig liv som skildres i denne første store biografien om en av våre betydelige naturvitenskapelige pionerer. Christen Smith var legen som gikk over til botanikken, og i Preben Munthes livfulle skildring følger vi ham på ekspedisjoner fra Hardangervidda og Jotunheimen til Kanariøyene og Kongo, der han døde sommeren 1816. Hans liv falt sammen med en av de mest begivenhetsrike periodene i Norges og Europas historie.
Utgivelsesår 2004
ISBN13 9788203229657