Boka dekker pensum i 5-vekttallsemnene i generell kjemi. Har stikkordregister.
Chemica dekker pensum i 5-vekttallsemnene i generell kjemi, som undervises ved de fleste universiteter og høgskoler i landet. Det vanlige har vært å benytte amerikanske lærebøker i det grunnleggende kjemiemnet, men erfaringen viser at mange studenter finner det vanskelig å tilegne seg stoffet på et fremmed språk. Chemica er et tilbud til studenter som kanskje ikke skal ta kjemi utover det grunnleggende emnet, eller som heller vil lære den engelske terminologien senere i studiet. Jan Sire er cand. real. med hovedfag kjemi fra Universitetet i Bergen. Han er amanuensis ved Høgskulen i Sogn og Fjordane, der han har ansvaret for kjemiunder-visningen på avdeling for naturfag.
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 1998
Knallgod lærebok i generell kjemi. Lettlest og med gode (og tidvis humoristiske) forklaringer og eksempler. Anbefales til alle som tar grunnkurs i kjemi. Kan også komme til nytte om man tar kjemi 1 og 2 på vgs.