Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
I denne boka tar forfatteren deg med på en rundreise i Champagne, til områdene rundt byene Reims og Epernay noen mil nordøst for Paris. Han skriver om forskjellen på champagne med og uten årgang, om prestisjeutgaver og ulike kategorier produsenter, og lærer deg mer om druer, tørrhetsgrader, cru, remuage, dégorgement, kjellermesterens rolle og champagne til mat. Har register.
Omtale fra forlaget
Bli med Toralf Bølgen til Champagne! Det første du kjenner når du drikker en slurk champagne, er den lette, skummende følelsen fra millioner av små bobler som eksploderer i et mykt dryss mot ganen din. Nesten samtidig med dette forførende fyrverkeriet kommer så smaken av fruktsyrer og en perlende følelse av friskhet som kiler deg lett fra seksårsjekslene og bakover. Svært få drikker, om noen, kan være så ufattelig leskende som champagne. Den innebærer et umiddelbart farvel til all sutring og tristesse, og er derfor en av tidenes mest effektive mottrekk overfor enhver antydning til hengenebb og humørsyke. Vårslapphet og skattetrykk, bilringer og appelsinhud, jetlag og dårlige tv-programmer, overgangsalder og polpriser: Alt dette forsvinner som dugg for solen når champagnen kommer lekende i glasset. Den får deg til å glemme sure sjefer og sløve kollegaer, koffeinverdier og kolesterol, aksjekurser og køkjøring, frekke nabounger, begredelige fotballresultater og den evige jamringen fra omverdenen generelt.
Forlag Gyldendal fakta
Utgivelsesår 2003
Format Innbundet
ISBN13 9788205313576
EAN 9788205313576
Omtalt sted Frankrike
Språk Bokmål
Sider 235
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket