Catch 99

fra mine reiser inn i og ut av psykoser

av (forfatter).

Lanser forlag 2011 Heftet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bokas første del tar for seg viktige hendelser i forfatterens liv, både innenfor og utenfor psykiatrien, andre del inneholder sanger, og tredje del en samling artikler.

Omtale fra forlaget

Fra mine reiser inn i og ut av psykoser Noen sa engang at når verden er så ond og urettferdig er det ikke først og fremst fordi de onde gjør så mye ondt, men fordi de gode gjør så lite. Kanskje, delvis. Men jeg vil hevde at årsaken er like mye at de gode ikke kan beherske seg. I troen på at man kjemper for en god sak blir mennesker blinde, og lar målet helliggjøre middelet. Og der oppstår kimen til nytt hat og ny urett. Jeg er ingen helt, snarere en anti-helt. Men jeg har i en årrekke blitt stående i fremste rekke i en rettferdig sak, nemlig psykiatriske pasienters rett til å bli behandlet som likeverdige med andre, med rett til selv å bestemme viktige ting i sitt eget liv, selv om man blir ansett som gal. En dag vil dette være selvfølgelig, men slik er det ikke i dag. Underveis i dette arbeidet har jeg mottatt mange betroelser, og av og til sett dypt inn i menneskers liv. Svært lite av slikt går jeg videre med. Jeg har lyst til å ta deg som leser med innenfor murene på et psykiatrisk sykehus, til å gi deg glimt inn i enkelte viktige hendel-ser i mitt liv både innenfor og utenfor psykiatrien. Dette er ikke noen fullstendig selvbiografi, men jeg forteller ting som ingen andre kunne fortalt. Jeg tror ikke på helter, og jeg tror ikke på skurker. Som mennesker har vi alle både det gode og det onde i oss. Jeg kan ikke forklare min egen galskap. Det kan ikke de normale heller. Derfor blir denne boka slik den er. Men kanskje interessant og lærerik likevel?

Bokdetaljer

Forlag Lanser forlag

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9788273282200

EAN 9788273282200

Genre Personlige beretninger

Omtalt person Tormod Bakke

Språk Bokmål

Sider 134

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

2 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket