Carl Fr. Wisløff

presten som ble misjonsfolkets professor

Portal 2016 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.00 (1 terningkast.)

Kjøp boka hos ark.no

Dette er en biografi om Carl Fr. Wisløff (1908-2004). Vi følger ham fra barneårene via studietiden, gjennom 14 år som prest og 28 år som prestelærer og inn i en lang og aktiv pensjonisttilværelse. Wisløff ble en kjent og profilert kirkeleder, forkynner, fagmann og debattant. Han var presten som ble misjonsfolkets professor. 1900-tallets norske kirkehistorie ville ikke vært den samme uten ham. Han hadde en sentral rolle i mange av tidens teologiske og kirkelige stridsspørsmål.
Selv om boken er en fagbok, et bidrag til nyere norsk kirkehistorie, er den skrevet på en folkelig måte. Vi ser konturene av en mann i kamp for sine overbevisninger. Det legges vekt på hva han kom til å stå for og bety innen norsk kirkeliv. Dermed kan vi utfordres til refleksjon over utviklingstrekk i dagens kirkeliv og misjonsarbeid. Wisløff fylte mange roller, men han var først og fremst en mann som trivdes på prekestolen. Derfor er boken især tilegnet forkynnere, prester og ledere for kristent forsamlingsarbeid. Stoffet engasjerer og utfordrer. Det er vel verdt en fordypning - enten ved å lese boken i sammenheng eller ved å ta for seg enkeltkapitler.

Forlag Portal

Utgivelsesår 2016

Serie Kyrkjefag profil (27)

Omtalt person Carl Fredrik Wisløff

Bokelskeres terningkastfordeling