Forlag Wesleyan University Press
Utgivelsesår 2003
Format Paperback
ISBN13 9780819566669
Bokomtale - Amazon :
Caesar's Column ble publisert i 1890 og er en beretning om en reise til New York City i 1988 av en besøkende fra den sveitsiske kolonien Uganda. Den store metropolen blender med sin futuristiske teknologi, men dens prangende rikdom og luksus maskerer den brutale undertrykkelsen av arbeiderklassene av deres rike sjefer. Arbeiderne, hjulpet av internasjonale terrorister, iscenesetter et voldelig opprør og fortelleren flykter fra den ødelagte byen med luftskip for å grunnlegge en jordbruksutopi i Afrika.
Drevet av forargelse over sosiale forhold, var Caesar's Column den første store dystopiske romanen på engelsk. Forfatteren, Ignatius Donnelly, var datidens mest kjente og kontroversielle, amerikanske populistiske politiker, og boken hans ble en stor bestselger og ble ofte sammenlignet med slike utopiske verk som Edward Bellamys Looking Backward (1888) og William Morris's News from Nowhere (1890).
Wikipedia - Ignatius L. Donnelly (November 3, 1831 – January 1, 1901)
Artikler :
Brave New Worlds before Huxley and Orwell