Bysantinerne

den lange historien

Dreyers forlag 2025 Innbundet

Ingen bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Fra grunnleggelsen av Konstantinopel i 330 til dets fall i 1453, var Bysants et sentrum for makt, kultur, religion og handel. I denne boken tar Christine Amadou oss med på en reise gjennom Bysants' historie, med fokus på menneskene, arkitekturen og den rike kulturarven som lever videre den dag i dag.Bysants besto i over tusen år, men geografisk omfang og politisk betydning vekslet. Fra å være den dominerende makten vest for Kina endte det som en mikroskopisk bystat. Menneskene som befolket riket, var av forskjellig opphav: grekere, syrere, armenere, egyptere, albanere. Men den felles identiteten deres var likevel at de var romere. Selv etter at Vestromerriket falt, kalte innbyggerne i det østlige riket seg romere.Gjennom spennende historier om keisere, opprør, religiøse konflikter og hverdagsliv får du innblikk i en sivilisasjon som var avgjørende for det moderne Europas utvikling.

Forlag Dreyers forlag

Utgivelsesår 2025

Omtalt tid Eldre tid

0 bokelsker følger dette verket.