Boka inneholder kommentarer til alle bestemmelser i byggelederstandarden NS 8403. Den tar også for seg rettslige problemstillinger som standarden ikke regulerer, men som ofte oppstår i forholdet mellom oppdragsgiver og byggeleder og byggeleders kontraktsmedhjelpere eller ansvarsforsikringsselskap. Boka er først og fremst beregnet som ei oppslagsbok, men er også egnet for mer sammenhengende lesning. Har lov-, doms-, litteratur- og stikkordregister.
Boken er praktisk og lettfattelig, og gir nyttige råd og tips om hvordan ulike aktører som benytter standardavtalene NS 8401, NS 8402 og NS 8403 best mulig kan sikre seg ved avtaler og avtalehåndtering. Den er både praktisk og juridisk vinklet og fremstår som egnet både for oppdragsgivere, samt byggeledere, rådgivere og andre konsulenter som ønsker innsikt og forståelse for de rettigheter og forpliktelser som følger av standardavtalene og bakgrunnsjussen.
Boken gir kommentarer til den nye byggelederstandarden NS 8403, som ble vedtatt våren 2005. Ordlyden i standardens enkelte bestemmelser er utførlig kommentert. Videre behandles en rekke øvrige rettslige problemstillinger som ikke er regulert av standarden, men som ofte oppstår i forholdet mellom oppdragsgiver og byggeleder og byggeleders kontraktsmedhjelpere som f.eks. prosjektleder.
Forfatteren viser til de tilsvarende bestemmelsene i prosjekterings. og rådgivningsstandardene, NS 8401 og NS 8402, og påpeker forskjeller mellom de ulike bestemmelsene. Boken fremstår derfor som en fremstilling om byggeleder. og konsulentavtaler generelt.
Kommentarene er slik utformet at boken fremstår som et nyttig redskap også for advokater og andre jurister som har mer inngående kjennskap til kontraktsretten.
Boken er først og fremst beregnet som en oppslagsbok, med omfattende registre og ikke minst et nyttig speil mellom de ulike standardene. Den er imidlertid også egnet for sammenhengende lesning.
Som vedlegg i boken følger Alminnelige kontraktsbestemmelser for byggelederoppdrag- NS 8403, Veiledende ytelsesbeskrivelse for byggelederoppdrag og Formular for kontrakt for byggelederoppdrag.
Forfatteren Anne Cathrine Røed har tidligere utgitt en kommentar til foreldelsesloven; .Foreldelse av fordringer. på Cappelen Akademiske forlag. Den utkom i 2. utgave høsten 2004. Boken har blitt et standardverk på sitt område.
Forlag Justinian
Utgivelsesår 2006