Boka presenterer byfjellene rundt Bergen i tekst og bilder. Fjellområdene Fløyen, Sandviksfjellet, Ulriken, Vardegga, Løvstakkene, Damsgårdfjellet, Kanadaskogen og Lyderhorn blir beskrevet i egne kapitler, med egnede turer av varierende lengde og vanskelighetsgrad. Forfatteren skriver om naturforvaltning og historie, i tillegg forteller turgåere om egne naturopplevelser.
Fra Sandviksfløyen i nordøst til Lyderhorn i vest omkranser Byfjellene Bergen. Fjellene byr på rekreasjon og rike turmuligheter, året gjennom. I denne boken møter du flittige brukere av fjellene, og gjennom disse får du ta del i de rike naturopplevelsene som fjellene har å by på. Samtidig møter du noen av dem som tilrettelegger for bruken av fjellene, og du får et innblikk i de varierte aktivitetene "bak kulissene". Boken tegner et rikt og spennende portrett av fjellene som er i alle bergenseres hjerter, og den er et oppkomme av flotte bilder, frodige folk, nyttige fakta og morsomme fortellinger. I tillegg får du en rekke spennende turforslag.
Forlag Cox forl.
Utgivelsesår 2006