Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka handler om området ved Damsgårdssundet, et tidligere arbeiderklassestrøk i Bergen, i perioden 1920-1950. Mennesker som vokste opp her deler sine historier om barndomsminner og strøkets særegenheter.

Omtale fra forlaget

Området ved Damsgårdssundet var i mange tiår preget av skipsfart og industri. Det var et typisk arbeiderstrøk, der de fleste fedrene arbeidet i tradisjonell industri, mens morene var hjemme og tok seg av husstell og store barneflokker. Langs sundet lå industribedriftene tett i tett, i gatene lagde ungene liv og røre. Bydelen ved Damsgårdssundet gir et tidsriktig bilde av det som var særegent ved dette området den gang Damsgårdsveien var byens travleste industrigate. I gatene rundt sundet og oppover mot Løvstakken slo folk seg ned for å arbeide i industribedrifter som BMV, Union, Sabben, Campelen, Blikken, Kavli, IFA eller Førde'n. I dag bygger BOB morgendagens bydel her. Tidligere tiders industribygg må vike for moderne boliger i sjøkanten. Snart vil de fleste spor etter gamle dager være borte for alltid. Kronvikens Kameratklubb og Damsgårdssundet Historiske Forening har funnet fram til de gode fortellerne som i denne boken sjenerøst deler sin livshistorie og sine opplevelser fra gamle dager med oss. Den historieinteresserte leser får gjennom denne boken økt kunnskap om området fra de tidligste tider og fram til vår moderne tid. Hovedvekten i boken ligger imidlertid på de gode historiene, de morsomme barndomsminnene og de særegenheter som ga og gir dette området sin helt spesielle koloritt. Mennesker som hadde sin oppvekst i området mellom 1920-1950, arbeidsfolk og bedriftsledere bidrar i denne boken med sine historier.

Bokdetaljer

Forlag Bodoni

Utgivelsesår 2010

Format Innbundet

ISBN13 9788271285784

EAN 9788271285784

Omtalt tid 1900-1945 Etterkrigstiden

Omtalt sted Bergen

Språk Bokmål

Sider 240

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket