Butikken i Kelly Lake og andre historier

av (forfatter) og Paal Bjelke Andersen (oversetter).

H//O//F 2017 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Butikken i Kelly Lake og andre historier inneholder tekster av kunstaktivisme-antropologen Chris Kraus. I syv tekster undersøker hun drivkraften til ulike aktører i ulike kunstmiljøer, og hvordan aktiviteten deres forholder seg til små og store praktiske problemstillinger og hierarkier innenfor kunsten og samfunnet for øvrig. Historiene strekker seg fra kunstnerdrevne gallerier i Los Angeles og Mexicali i Mexico, via en nedlagt landhandel i Kelly Lake og en bondegård knyttet til et folkebibliotek i Syracuse, til en klippe ytterst i havgapet på New Zealand. Underveis diskuterer Kraus, implisitt og eksplisitt, kunstens forhold til det lokale og det globale, periferi og sentrum, og ikke minst hvordan en virksom kunstaktivisme skal kunne arte seg.

Butikken i Kelly Lake og andre historier er et nytt, tidligere upublisert bokmanus av Chris Kraus, satt sammen for Møllebyen litteraturfestival 2017, som består av tekster hun de seks siste årene har publisert som pamfletter og i tidsskrifter og kataloger.

Chris Kraus er forfatter, filmskaper, kunstkritiker, kulturteoretiker og ikke minst redaktør for serien Native Agents på forlaget Semiotext(e). Hun har blant annet skrevet romanene I Love Dick, Aliens & Anorexia, Torpor og Summer of Hate, hvorav I Love Dick kom ut på norsk tidligere i år.
Boken er oversatt av Paal Bjelke Andersen og designet av Eller med a.

Bokdetaljer

Forlag H//O//F

Utgivelsesår 2017

Format Heftet

ISBN13 9788293317708

EAN 9788293317708

Språk Bokmål

Sider 169

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket