Brytninger i moderne vitenskapsfilosofi

en kort innføring

av (forfatter).

Fagbokforlaget 1997 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka gir ei innføring i noen hovedtrekk fra det tjuende århundres vitenskapsfilosofi. Den presenterer noen retninger, bl.a. den logiske positivismen og den kritiske rasjonalismen og enkeltpersoners bidrag til debatten om grunnleggende metodiske problemer i forbindelse med vitenskaplig virksomhet og om hva som egentlig kjennetegner vitenskap. Har stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Denne boken gir en innføring i noen hovedtrekk fra det tjuende århundres vitenskapsfilosofi. På et forholdsvis elementært plan presenteres noen retninger og enkeltpersoners bidrag til debatten om grunnleggende metodiske problemer i forbindelse med vitenskapelig virksomhet, og om hva som egentlig kjennetegner ekte vitenskap. De synspunkter som tas opp, er i første rekke knyttet til den logiske positivismen, den kritiske rasjonalismen, Thomas Kuhn og noen representanter for den hermeneutiske tradisjonen. I tillegg presenteres noen ulike typer av vitenskapelige forklaringer og trekk fra diskusjonen om forholdet mellom disse. Boken vil ha interesse for dem som studerer til examen philosophicum, og ellers alle som har behov for å sette seg litt inn i moderne vitenskapsfilosofi og få en viss oversikt over dette problemområdet. Dr.art. Bjørn Holgernes er førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Bergen. Han har i særlig grad arbeidet med problemstillinger innen fenomenologi og hermeneutikk, med Martin Heideggers filosofi som spesialområde. Bjørn Holgernes er førsteamanuensis i filosofi ved Universitetet i Bergen.

Bokdetaljer

Forlag Fagbokforlaget

Utgivelsesår 1997

Format Heftet

ISBN13 9788276743364

EAN 9788276743364

Språk Bokmål

Sider 108

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket