Brukseieren

III

"Min egen kjære gut!" : Julia Fuhrs brev til sønnen

Julia Fuhrs brev til sønnen Sjur Fuhr 1927-29

av (annet).

Novus 2024 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos Akademika Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Juliane Fuhr (1873-1932) var for samtiden Fruen på Gartneriet. Hennes posisjon i bedriften og bysamfunnet var enestående. Brukseierfruens tidlige død var et stort tap for de mange hennes liv hadde berørt.

Sjur Klingenberg Fuhr (1908-1985) var den tredje av fire søsken. Han skulle ta over Gartneriet og studerte derfor vinlegging ved prestisjetunge høyskoler i Tyskland og Frankrike. I disse årene, fra 1927 til 1929, brevvekslet han flittig med sin mor. Hans brev er tapt, men han la hennes brev i Gartneriets arkiv, der Alf Kjetil Igland fant dem nitti år senere.

De mer enn seksti brevene sier mye om det varme forholdet mellom mor og sønn, men de gir også et enestående innblikk i borgerskapets gode liv i en liten sørlandsby på 1920-tallet. Familien Fuhrs omgangskrets spiste sine gode middager, hygget seg i lystbåtene, spilte kort og levde tilsynelatende be.kymringsløst, tunge tider til tross.

Juliane Fuhr kunne selvsagt ikke vite at hennes brev skulle vekke interesse et lite hundreår senere, men nå fremtrer de mer som allmenne enn private Hun møter oss som et spontant og sjarmerende tidsvitne, og gir dermed et bidrag til forståelsen av en annen tid.

Igland har skrevet en lengre innledning for å sette brevene inn i en lokalhistorisk og familiær ramme. Han har gjort rede for praktisk talt alle de mer enn 200 personene som er nevnt i Juliane Fuhrs brev. De er presentert i et omfattende personregister, de fleste med fotografier. Her er det mye lokalhistorie fra gamle Grimstad.

Bokdetaljer

Forlag Novus

Utgivelsesår 2024

Format Heftet

ISBN13 9788283901283

EAN 9788283901283

Omtalt tid 1918-1939

Omtalt sted Grimstad

Omtalt person Mons Klingenberg Fuhr Juliane Fuhr

Språk Bokmål

Sider 226

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket