Opplæringsvirksomheter og kranbransjen spesielt har lenge etterlyst et oppdatert opplæringsmateriell til bruk i sertifisert opplæring av lastebilkranførere. I takt med kranfagets utvikling, endringer i lovverk og forskrifter, større og mer avanserte lastebilkraner og økte krav fra arbeidsgivere, er bredere kompetanse og økt forståelse hos lastebilkranføreren etterspurt. I Bruk av lastebilkran er dette vektlagt etter initiativ fra Kranteknisk Forening (KTF).
Denne læreboka retter seg i hovedsak mot fremtidige lastebilkranførere og elever i kran- og løfteoperasjonsfaget, som gjennom lov og forskrift er pålagt å gjennomføre opplæring som fører fram til kompetansebevis G8-lastebilkraner. Vi ser også at arbeidsgivere, kraneiere, krankontrollører, sakkyndige virksomheter, leverandører, HMS-personell innen bygg og anlegg og medarbeidere i kran- og løftebransjen vil ha stor nytte av denne fagboka. Det er også utarbeidet et instruktørmateriell, med bl.a. powerpoint-presentasjoner med illustrasjoner fra boka. Dette kan bestilles fra forlaget.
Fagboka er den tredje i serien: «Sikre kran- og løfteoperasjoner» som ellers omfatter:
Knut Førland & Kjell Helge Stadum Mobilkranføreren Knut Førland Bruk av løfteredskap
Forlag Fagbokforlaget
Utgivelsesår 2018