Språk Norsk
Bente P. Skogsaas fordypelse i båndene fra Osebergfunnet startet over 10 år siden. Etter at hun fikk anledning til å studere flere av fragmentene ved Kulturhistorisk Museum ved Universitet i Oslo. Hennes fordypelse i 34D (vakreste av dem alle) vokste hennes ambisjon om å skape en forskningsbasert rekonstruksjon. Det endte opp i en mastergrad i tradisjonskunst og bokutgivelser.
Ingen av båndene var godt bevart. Flere i veldig dårlig forfatning. Om fragmentene ikke alltid kunne gjenskapes i sin helhet, gav det likevel mening å rekonstruere deler av dem. De gir innsikt i et unik spekter av teknikker og komposisjon og kan fortelle noe om en tradisjonsbasert håndverk på 800-tallet i Norge.
Medvirkende til denne rekonstruksjonen : Else-Margrethe Huse (brikkevever), Professor Marianne Vedeler (positiv støtte og tilgang til materialet + høyoppløselige fotoene (George Alexis Pantos), Rita Dahl Aspevik (testvever).
Formålet med studien har vært å gjenskape flest mulige teknikker og komposisjon i 24 brikkevevede båndfragmenter, datert 834-tallet. Båndene kan ha stiluttrykk som stammer fra merovinger tiden.
PS! Denne er den tredje boken i serien Oseberg
Utenom: