Abraham Phil (1756-1821) var prest og en ivrig jordbruker. Han drev et teglverk og et spinneri, og var arkitekt for nåværende Vang kirke. Men framfor alt var han opptatt av astronomi, og ønsket å bidra til den geografiske kartleggingen av landet med sine observasjoner. Til hjelp i denne sammenheng bygget han sine egne kikkerter og kronometre. Boken inneholder alle kjente brev fra Phil til hans overordnede i København, professor Thomas Bugge. Brevene gir innblikk i hans personlighet, i hans hverdagsliv på prestegården og i tankene bak hans astronomiske observasjoner. Har litteraturliste og register.
Forlag Oplandske bokforlag
Utgivelsesår 2006