Omtale fra Den Norske Bokdatabasen
Forfatteren var en serbisk forfatter og det første kvinnelige medlemmet av Det serbiske vitenskapsakademiet. Hun var i Norge flere ganger, første gang i 1912. Denne boken inneholder hennes reiseskildringer fra Norge. Gjennom hennes reiseskildringer lærte generasjoner av serbere Norge å kjenne.
Omtale fra forlaget
Isidora Seculic (1877-1958) var en serbisk forfatter og det første kvinnelige medlemmet av Det serbiske vitenskapsakademiet. Hun var i Norge flere ganger, første gang i 1912. Reisebrev fra Norge er de vakreste reiseskildringene i den serbiske litteraturen. Generasjoner av serbere har lært å kjenne og elske Norge gjennom disse brevene. "Som kjent er Norge et land som ikke spiller noen europeisk rolle. Det hører ikke til en politisk union og har ingen ord av betydning på store konferanser, kriger ikke, har ikke gjeld, utbytter ikke og har ingen berømt arme. Det som karakteriserer Norge, er en generell kultur av ypperste kvalitet i alle befolkningslagene.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2009
Format Heftet
ISBN13 9788230005330
EAN 9788230005330
Omtalt tid 1900-1914
Språk Bokmål
Sider 184
Utgave 1
Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!
"Denne boken har mye å by på. De som er interessert i historie og hvordan nordmenn var før i tiden, hvordan de så seg selv og hvordan andre så dem bør lese Brev fra Norge. De som ønsker å vite mer om hvordan det norske samfunnet ble slik det er i dag og om norsk natur, kultur og menneske bør lese denne boken. Til tider tar forfatteren feil. Samtidig er hun ærlig og beskriver mye slik som det faktisk var før i tiden. Boken er ikke ment å leses som historiske fakta; den er ment som et portrett av et Norge sett med serbiske øyne i 1914."
Dette er et utdrag fra mitt blogginnlegg om boken.
Ingen diskusjoner ennå.
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket3 bokelskere følger dette verket.
Se alle bokelskere som følger dette verket