Brev fra en dikter

Høyskoleforlaget 2003 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Gjennom et år fikk forfatteren 21 av Norges fremste forfattere til å svare på brev som kom på trykk i Tønsbergs blad. Blant forfatterne er Bjørg Vik, Jan Kjærstad, Jan Erik Vold, Dag Solstad og Lars Saabye Christensen. Boken innledes med et kapittel om brevet som litterær form.

Med Brev fra en dikter presenterer førstelektor og litteraturskribent Finn Stenstad et originalt, litteraturhistorisk arbeid. Gjennom mer enn ett år, fra april 2001 til juni 2002, fikk han 21 av Norges fremste forfattere til å svare på brev i en lørdagsserie i Tønsbergs Blad. I brevene fra Jan Kjærstad, Bjørg Vik, Morten Harry Olsen, Gunnar Staalesen, Tove Nilsen, Håvard Rem, Knut Faldbakken, Unni Lindell, Kjartan Fløgstad, Jan Erik Vold, Hans Herbjørnsrud, Lars Saabye Christensen, Hanne Ørstavik, Harald Rosenløw Eeg, Gro Dahle, Ingvar Ambjørnsen, Dag Solstad, Laila Stien, Tor Åge Bringsværd, Espen Haavardsholm og Karsten Alnæs kommer vi forfatterne tett inn på livet. Brevene rommer overraskende svar og litteraturhistoriske godbiter, men framfor alt, personlige stemmer. I tillegg til de 21 brevene bringer Brev fra en dikter et kapittel om vår mest personlige og benyttede skriftlige sjanger. Boka vender seg til alle som er interessert i og opptatt av litteratur. Den vil være et annerledes og stimulerende supplement til tradisjonell litteraturhistorie.

Forlag Høyskoleforlaget

Utgivelsesår 2003