Romanen foregår i den svarte bydelen Makokoba i Bulawayo i slutten av 1940-årene. Ved bredden av Umguza-elven møter Fumbatha en dag den mye yngre Phephelaphi. Han blir umiddelbart tiltrukket av denne kvinnen, og de flytter sammen. På tross av deres lykke og kjærlighet for hverandre, klarer ikke Phephelaphi å slå seg til ro. Hun trekkes mot en annen verden, mot muligheten for en annen framtid. I den lille byen Bulawayo kjenner alle alle, og mulighetene for å slippe unna er få.
Yvonne Vera regnes for å være Zimbabwes fremste kvinnelige forfatter, og med Brennende sommerfugl presenteres hun for første gang på norsk. Handlingen er lagt til den svarte bydelen Makokoba i Bulawayo i slutten av 1940-årene, og romanen forteller historien om den unge kvinnen Phephelaphi. Hun innleder et forhold til den mye eldre Fumbatha, men kjærligheten til ham er ikke nok. Hun trekkes mot en annen verden, mot en annen fremtid. Men virkeligheten er tøff, Phephelaphi er standhaftig i sine valg, smerten blir stor og offeret absolutt ... Med poesi og musikalitet blottlegger Yvonne Vera både fellesskapet og enkelt-mennesket i denne vakre og gripende romanen. Oversatt av Ragnhild Eikli.
Utgivelsesår 2003
ISBN13 9788203206108
EAN 9788203206108
Omtalt tid Etterkrigstiden
Omtalt sted Zimbabwe
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket6 bokelskere følger dette verket.