Opplæring i beste praksis og myndighetskrav - brannfarlige kuldemedier for kuldemontører og prosjektledere. I tillegg til å dekke beste praksis for kuldemontører, dekker heftet også myndighetspålagte krav fra forskrift om håndtering av farlig stoff og ATEX-brukerforskriften. Heftet er på hele 112 sider, og er et "must" for enhver som skal håndtere eller prosjektere kuldeanlegg eller varmepumper med brannfarlige kuldemedier. Heftet gir en innføring i risiko og risikovurdering av installasjoner og arbeidsoppgaver, samt en innføring i hva som er nødvendig for å oppnå sikker håndtering ved transport, lagring, vedlikehold, reparasjon, og kassering av kuldeanlegg med brannfarlige kuldemedier. Formålet er å vise beste praksis for å minske farene ved denne type arbeid. Heftet er rikt illustrert og av innhold kan nevnes:
- Lovgivning, forskrifter og standarder
- Kompetansekrav
- Myndighetenes krav til risikovurderinger
- Personlig verneutstyr og riktig verktøy
- Gjenvinning eller kassering av brannfarlig kuldemedium
- Utskifting av kompressor
Forlag Stig Rath Consulting