Alt forsvinner. Alt som vokser. Alt som puster, svømmer og flyr. Alt som kvitrer, bjeffer og mjauer vil en gang bli stille. Noen ganger skjer det helt plutselig. Noen ganger skjer det langsomt. Sånn som med mormor.
BONSAI er en liten bok om døden. Om hvordan det oppleves å miste noen i familien, og alle små og store og rare tanker som kan komme underveis. En poetisk bok som oppfordrer til samtale om noe vi alle vil oppleve, men som likevel er vanskelig å snakke om.
Forlag Kirkens bymisjon Magikon forlag
Utgivelsesår 2018
Tildelt litteraturpris Illustrasjonsprisen 2018
En nydelig, sår og filosofisk bok om skyld/skam og sorg! Anbefales!
Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verketDen som er død kan ikke høre lyden av bilmotoren eller dørene som åpnes.
Den som er død kan ikke se alle menneskene som går på fortauet, og som snakker i telefonene sine, bærer poser eller triller på barnevogner.
Den som er død kan ikke kjenne vinden som blåser gjennom gatene, eller varmen fra solen når man runder hjørnet ved skolen.
Det er dette som er døden. At verden forsvinner.
Tre kjoler tar livet til en dame. En kjole til å døpes. En kjole til å gifte seg med, og en kjole til begravelsen. Så er det over, og man skal aldri kle av eller på seg igjen.