Bolla, Amadeus og teppet

av (forfatter) og Tore Bernitz Pedersen (illustratør).

Gyldendal Tiden 1997 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 5.00 (1 terningkast.)

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Bergljot, eller Bolla som hun kalles, er 10 år og elsker å være på loftet til mormor og morfar. Der har de bl.a. spennende minner fra den tiden familien bodde i Arabia. En dag Bolla er på loftet finner hun katten Amadeus på yndlingsplassen sin, det arabiske teppet. Det er da hun går bort for å kose litt med ham det fantastiske hender, det flyvende teppet tar med seg Bolla til den lille byen Jazirat Al Hamra.

Omtale fra forlaget

Fantasifull debut fra arabiske himmelstrøk Møt Bergljot eller Bolla som hun også kalles, på ferie hos mormor og morfar. På loftet ligger et gammelt teppe som katten Amadeus elsker å ligge på. Det viser seg at teppet kan fly! Teppet tar dem med til Arabia og en forlatt by der den eneste de treffer, er Mohammed, som forteller at han er alene igjen etter at folk ble tvunget til å flytte på grunn av en urimelig sjeik. Med det magiske teppet har Bolla og katten ingen problemer med å flytte mellom Norge og Arabia, og neste gang de kommer, finner de at Mohammed er tatt til fange. Med Bollas hjelp blir han sattfri, men då må de vekk fra den forlatte byen. De legger i vei, og aner ikke at de blir forfulgt! Historien er spennende og morsom. Samtidig fletter forfatteren inn opplysninger om arabisk kultur og islam. Vi får blant annet bli med på feiringen av Eid, hos Sjeiken og og oppleve folkefesten gjennom Bollas øyne. Sissel Busk er debutant.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal Tiden

Utgivelsesår 1997

Format Innbundet

ISBN13 9788247800010

EAN 9788247800010

Genre Fantastisk litteratur

Språk Bokmål

Sider 121

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 1 0 0 0 0

Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket