I dette første bindet skildrer forfatteren den historiske bakgrunn for det organiserte boligsamvirket, fra de første enkeltprosjekter som forsøkte å skape en mer verdig ramme rundt menneskenes liv, og til den bevisste viljen til å reise en folkebevegelse for å realisere drømmen om en egen bolig, med rom og plas for alle i familien. I bd. 2 presenterer Annaniassen NBBLs arbeid i etterkrigstiden for å gjøre denne drømmen til virkelighet. Har litteratur- og kilderegister. Illustrert.
Utgivelsesår 1991
ISBN13 9788205191037