Kaninen Børre forteller om sitt liv sammen med Honda-mekanikeren Vidar. Børre har skapt en ny dyrerase "katiner", som han trener til å bli detektiver som skal hjelpe politiet.
Dette er en varm og trivelig bok fra en bondegård i Bærum på midten av 60-tallet. Vi får høre kaninen Børre berette om sitt liv sammen med Honda-mekanikeren Vidar, hvor han til dels jobber som håndlanger på verkstedet. Han er den eneste kaninen som ikke lever i bur, så automatisk har han skapt en ny dyrerase som etter hvert offentlig får navnet "katiner", i og med at de er en krysning med katter. Børre trener opp de 60 katinene sine som deltar i å oppklare forskjellige mysterier i omegnen. Han blir betraktet som en habil detektiv, og er uunnværlig for politiet ved flere anledninger. Boka er delt inn i mange små historier, og er skrevet med masser av humor.
Forlag Kolofon
Utgivelsesår 2011