Bly blir gull

Schibsteds historie 1839-1933

I

av (forfatter).

Schibsted 2011 Innbundet

3 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boken forteller om mediekonsernet Schibsteds eierskap, konflikter, samspill, omstendigheter, tilfeldigheter og personligheter. Den tar for seg selskapets historie fra oppstarten i 1839 til 1933. Dette er det første av to bind om Schibsteds historie.

Omtale fra forlaget

Dette er historien om hvordan en foreldreløs vaisenhusgutt la grunnlaget for et internasjonalt mediekonsern: Boken forteller om boktrykker Christian M. Schibsted som startet Aftenposten, sønnen Amandus som gjorde den til Norges største avis og etterkommerne som overtok VG og deretter utviklet Schibsted-konsernet. Aftenposten feirer i år sitt 150-årsjubileum. Schibsted-konsernet omfatter flere av landets fremste aviser, storaviser i Sverige og rundt om i Europa, filmproduksjon, internettselskaper, dessuten et av Norges største bokforlag, Chr. Schibsteds Forlag, som utgir boken. I Huset Schibsted skildrer Andreas Norland, sjefredaktør i bl.a. VG og Aftenposten i årene 1977 til 1994, utviklingen som førte til at den særdeles tradisjonspregede familiebedriften Aftenposten ble til dagens børsnoterte, strømlinjeformede Schibsted ASA. Boken er en livfull og frodig illustrert beretning om hvordan Aftenposten dels avspeilte, dels bidro til å forme, samfunnet fra årene rundt forrige århundreskifte, og hvordan Verdens Gang i årene etter 2. verdenskrig påvirket livet i Norge og forandret norsk presse.

Bokdetaljer

Forlag Schibsted

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788251626217

EAN 9788251626217

Omtalt tid 1900-1945 1800-tallet

Språk Bokmål

Sider 422

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

3 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket