Blant tårnseilere og andre frie fugler

bydelshistorier fra Trondheim

av (redaktør).

Communicatio forl. 2006 Innbundet

2 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Tretten trondheimsforfattere skriver om sitt forhold til de ulike bydelene. I tittelteksten forteller Anne B. Ragde om Ila, Øystein Dolmen skildrer oppveksten på Bispehaugen, og Kim Småge skriver om barndommen på Lilleby. Andre bidragsytere er: Bjørn Nilsen, Gunnar Gjengset, Tor Torkildsen, Edvard Rønning, Bjørn-Erik Hansen, Tale Næss, Marit Thaulow, Lise Gundersen, Inga E. Næss og Marte Huke.

Omtale fra forlaget

Ingen annen norsk by er så full av historie som Trondheim. Byen ved Nidelven og Trøndelag har preget norsk historie, og preger den fortsatt. .Blant tårnseilere og andre frie fugler. er en samling historier som bidrar til Den store Byhistorien. En rose er en rose er en rose, heter det fra en kjent forfatterinnes munn. En by er en mosaikk av bydeler. Dette ønsker vi å få frem med denne boken: Trondheim som et kulturelt lappeteppe; bydeler med sine særegenheter, og likheter, selvsagt. Tretten forfattere byr på nyskrevne tekster. Noen er opprinnelig romanforfattere, andre poeter, noen har skrevet noveller, arbeidet med dramatikk og enkelte har også et betydelig dokumentarisk forfatterskap bak seg. Oppgaven de fikk felles var denne: Skriv om din bydel i Trondheim, den du har det sterkeste forhold til. Teksten skal være faktabasert, men fortalt med litterære virkemidler. Kort og godt: Forfatterne skulle skrive gode historier, men ikke bedrive diktning. Tretten forfattere er tretten ulike temperament, innfallsvinkler og skrivemåter. Her er både kjærlighet, nostalgi og vemod over det som var, men også glede og stolthet over det som er. Her er rom for ettertanken, og den kritiske motforestilling.

Bokdetaljer

Forlag Communicatio forl.

Utgivelsesår 2006

Format Innbundet

ISBN13 9788292400272

EAN 9788292400272

Genre Personlige beretninger

Omtalt sted Trondheim

Språk Bokmål

Sider 160

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket