Biter av liv

miljøterapi - fortellinger og refleksjoner

av (forfatter) og Bibbi Lund (forfatter).

Gyldendal akademisk 2004 Heftet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka følger Anine, ei ung kvinne med psykiske lidelser, fra innleggelse til utskrivning fra ei miljøterapeutisk dagavdeling. Boka har tre nivåer: Anines egne opplevelser, personalets diskusjoner og forfatternes tverrfaglige refleksjoner. Den ser på hvilken verdi ei gjennomgripende og gjennomtenkt terapeutisk holdning har, hvilken betydning teoretisk sensitivitet har i møte med sårbare klienter og hvordan man kan synliggjøre den usynlige kunnskapen som ligger i hverdagens trivialiteter. Har stikkordregister.

Omtale fra forlaget

Fortellingen følger Anine . en ung kvinne med psykiske lidelser . fra innleggelse til utskrivning fra den miljøterapeutiske dagavdelingen Eika. For personalet blir møtet med Anine en anledning til å reflektere over hva som kjennetegner et omsorgsfullt og terapeutisk miljø. Boken har tre nivåer: Anines egne opplevelser, personalets diskusjoner og forfatternes faglige refleksjoner. For enhver som jobber . eller skal jobbe . miljøterapeutisk, gir Biter av liv en rik grunn for å la tanker om egen praksis ta form. Hvilken verdi har en gjennomgripende og gjennomtenkt terapeutisk holdning? Hvilken betydning har teoretisk sensitivitet i møtet med sårbare klienter? Hvordan synliggjøre den usynlige kunnskapen som ligger i hverdagens trivialiteter? Ellen Kværna og Bibbi Lund har skrevet en bok til å lese med hjertet så vel som med hodet. De har i over ti år samarbeidet om praktisk miljøterapi i gruppe, og har sett behovet for å anerkjenne miljøterapi som et eget fagområde som krever en egen kompetanse.

Bokdetaljer

Forlag Gyldendal akademisk

Utgivelsesår 2004

Format Heftet

ISBN13 9788205329430

EAN 9788205329430

Språk Bokmål

Sider 179

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

1 bokelsker følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket