Bistand og ville veier

inntrykk og opplevelser fra en bistandsarbeider i Afrika

av (forfatter) og Rolv Bjelland (illustratør).

Kolofon 2009 Innbundet

1 bokelsker følger dette verket.

Kjøp boka hos ark.no

Forfatteren reiste i begynnelsen av 90-tallet til Tanzania for å jobbe med bistandsarbeid. Boken beskriver episoder og inntrykk fra jobben og livet i Tanzania, og om hvordan bistandstenkningen var på denne tiden. Har litteraturliste.

BISTAND OG VILLE veier handler om episoder og inntrykk i forbindelse med arbeid og fritid avsides sørvesti Tanzania på begynnelsen av 90-tallet. Den handler om det "uberørte" Afrika slik det opplevdes for en bistandsarbeider den gangen. Boken beskriver hvordan et norskfinansiert bistandsprosjekt fungerte i en avkrok, hvordan to kulturer møttes og de utfordringene dette gav. Den fascinerende historien til regionen Rukwa er beskrevet i et eget vedlegg. Boken gir livaktige beskrivelser av jakt og reiser i ødemarken hvor det knapt hadde vært en bil før. Det er også skrevet om turer på kryss og tvers i det sørlige Afrika. De enkelte avsnittene i boken kan godt leses separat.

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2009

Omtalt tid 1990-1999

Omtalt sted Tanzania

1 bokelsker følger dette verket.