Boken bygger på et kompendium utarbeidet for kurset i Anvendt Biologisk Pyskiatri, og er ment å gi psykiatere og kliniske psykologer en oppdatert viten om emnet. Boken er tilegnet professor dr.med. Odd Lingjærde i forbindelse med hans 70-års dag i 1999, og har en kort biografi om ham sammen med en bibliografi over et utvalg av hans arbeider. Med litteraturhenvisninger og stikkordregister.
Dette er den første læreboka om emnet på norsk. Boka vektlegger forhold som har betydning for utredning og behandling av psykiske lidelser. Målgruppen er primært leger, men den vil også være av interesse for kliniske psykologer og andre faggrupper som ønsker en klinisk vinklet oppslagsbok om sammenhengen mellom biologi og psykiske lidelser. Boka er tilegnet nestor i norsk biologisk psykiatri og psykofarmakologi, professor dr.med. Odd Lingjærde, i anledning hans 70-årsdag.
Forlag Universitetsforlaget
Utgivelsesår 1999