Biogass

miljøvennlig, sikker, lønnsom

av (forfatter) og Aud Lilleengen (illustratør).

Tapir akademisk forlag 2009 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boka setter søkelys på det potensialet som ligger i fermentering av gjærbare materialer i et bærekraftig perspektiv, med fokus på dagens norske landbruk og muligheter for gjenvinning fra naturgass. Forfatteren, som er ingeniør og bonde, baserer sin viten på egne erfaringer, blant annet fra befaringer på biogassanlegg utenlands. Har litteraturliste.

Omtale fra forlaget

Boka er skrevet for alle som har ønske om å forstå det potensialet som ligger i fermentering av gjærbare materialer i et bærekraftig perspektiv, med fokus på dagens norske landbruk og muligheter for energiutvinning fra biogass. Denne muligheten er nå en realitet. Det finnes i dag tusenvis av anlegg for energiproduksjon fra biogass i Europa. I Norge foreløpig kun to. Sokrates har sagt : "En riktig handling bunner i riktig innsikt". Forfatterens intensjon har vært å formidle nødvendig innsikt og kompetanse til de som har mulighet til å gjøre den "riktige handling". Fra grasrot til stortings-og styringsverk. Forfatteren har samlet egne erfaringer fra tidlig nittitall, samt gjort befaringer på biogassanlegg i utlandet. Det ligger også omfattende litteraturstudier bak. Alle som leser boka vil forhåpentligvis se det positive samspill en finner mellom natur og teknologi i biogassprosessen. Svein Lilleengen er ingeniør og bonde. Han har i over ti år drevet eget biogassanlegg på gården på Ørlandet utenfor Trondheim. Han har også i mange år drevet foredragsvirksomhet om emnet og vært en entusiast og pådriver for biogass og miljøvennlig landbruk, overfor både kolleger og myndigheter.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9788251924122

EAN 9788251924122

Språk Bokmål

Sider 104

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket