Billedhuggeren Kristofer Leirdal

av (redaktør), Arne Gunnarsjaa (redaktør), Tone Thiis Schjetne (redaktør) og Per Schjetne (redaktør).

Tapir 1996 Innbundet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Boka tar for seg billedhuggeren Kristofer Leirdal som kunstner, venn, lærer, kollega og institusjon. Mest kjent er han kanskje for sine skulpturer til Nidaros Domkirke. Boka gis ut i forbindelse med hans 80-årsdag i desember 1995. Illustrert.

Omtale fra forlaget

Boka gir et portrett av billedhuggeren og hans verk. Kristofer Leirdal er en av de mest betydelige billedhuggere som har hatt sitt virke i Norge i etterkrigstida. Han har hatt mange utsmykningsoppdrag over hele landet, men er kanskje mest kjent for sine skulpturer til Nidaros Domkirke. Med over 60 praktfulle bilder av leirdals skulpturer gir denne boka en enestående mulighet til å bli kjent med kunstneren og hans verk. Leirdals skulpturer bærer preg av en allsidig begavelse. Hans evner som billedhugger strekker seg fra de store monumentale verk til den lyriske inderlighet i de små, nære skulpturer. Han har alltid hatt en særlig interesse for den nære sammenhengen mellom arkitektur og skulptur, og har ved sine analytiske, konstruktive evner gitt vesentlige bidrag både som selvstendig skapende kunstner og som pedagog. Leirdal har arbeidet ved Kunstskolen i Trondheim og ved Institutt for form og farge ved arkitektavdelingen ved NTNU (tidligere NTH). Boka ble utgitt i forbindelse med Leirdals 80-årsdag i desember 1995.

Bokdetaljer

Forlag Tapir

Utgivelsesår 1996

Format Innbundet

ISBN13 9788251912280

EAN 9788251912280

Omtalt person Kristofer Leirdal

Språk Bokmål

Sider 96

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket