Bildebehandling og mønstergjenkjenning med MATLAB

av (forfatter).

Tapir akademisk forlag 2012 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra forlaget

Fagfeltene bildebehandling og mønstergjenkjenning har en over førti år lang historie. Praktisk anvendelse av et kamera eller andre sensorer har stått i fokus. I de senere årene har datakraften økt dramatisk, noe som har medført en utvikling av billige og kraftige tekniske systemer av kombinasjonen kamera og datamaskin. Dette har gitt en markant økning i bruken av digitale synssystemer. Eksempler på anvendelser er: digitalkameraer, smarttelefoner, panteautomater, fosterdiagnostikk og annen medisinsk forskning, selvgående kjøretøy og andre roboter, samt automatiseringsprosesser i industrien.
Todelingen i boken, bildebehandling og mønstergjenkjenning, kan illustreres ved at en selvgående bil skal navigere i trafikken:
- når bilens kamera tar et bilde, må bildet først gå gjennom en bildeprosesseringsekvens - og dernest må det prosesserte bildet analyseres av en datamaskin for at bilen skal få informasjon om veien den kjører på som biltrafikk, svinger, veikryss og rundkjøringer.
På engelsk er det en rekke bøker innenfor fagfeltet, men det finnes få på norsk. Boken er beregnet på studenter ved høgskoler og universiteter samt andre som skal utvikle eller gjøre bruk av synssystemer, også innenfor profesjonsmarkedet.
Det er store datamengder som skal behandles når et digitalbilde skal prosesseres. Vi kommer derfor ikke utenom bruk av et programmeringsspråk. Vi har valgt MATLAB som blant annet tilbyr verktøykassen Image Processing Toolbox med en rekke ferdige bildebehandlingsrutiner. Boken gir også en innføring i å skrive egne programmer.

Steffen Log har vært ansatt som førsteamanuensis ved Høgskolen i Østfold. Han har studert ved universiteter i Norge, England og Skottland. Han har tidligere skrevet kompendier og bøker i kunstig intelligens, matematikk, programmering og statistikk/sannsynlighetsregning. Log har undervist i en rekke fag deriblant bildebehandling og mønstergjenkjenning, intelligente systemer og robotteknologi. I disse fagemnene har han også vært sentral i oppbygging av laboratorier.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2012

Format Heftet

ISBN13 9788251929035

EAN 9788251929035

Språk Bokmål

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket