Verdifulle bøker forsvinner fra biblioteket i Valleby. Hvordan kan det skje når alle de uerstattelige bokskattene er utstyrt med alarm? Politimesteren ber Lasse og Maja om hjelp, og det tar ikke lang tid før Detektivbyrået har tre mistenkte boktyver i kikkerten. Men det er bare én som er tyven, og hvem er det?
Forlag Gammafon
Utgivelsesår 2009
Serie LasseMajas detektivbyrå
Genre Politi og detektiver Spenning
ARTIG BOK FOR BARN I TIDLIG SKOLEALDER!
Boken er passende spennende for barn som blir lest til! Boken er lettlest og problemstillingen er enkel slik at det er enkelt å følge med på historien. I starten av boka er det et kart over den lille byen, pluss en persongallerioversikt. Dette gjør at man som barn kan danne seg billedlig oversikt over historien.
Dette er den første boken vi har lest om Maja og Lasse, og vi skal i morgen på biblioteket for å låne en annen bok i serien.
Tja, hva skal man si? Serien er jo utrolig populær, men den er veldig enkel og veldig usannsynlig for å si det mildt. Men ok - unger leser den, det er vel det viktigste.