«Idrettsglede for alle» er slagordet i norsk idrett. Alle skal behandles likt - funksjonsfriske som funksjonshemmede. Likevel er det ikke topputøverne med gull i Paralympics som får størst oppmerksomhet. Fotograf Arnfinn Johnsen har i flere år portrettert våre gullmedaljevinnere og
intervjuet dem om deres kamp, utfordringer og sportslige prestasjoner. 83 av disse portrettene er samlet i denne boken. Man kan lese om
utrolige liv med motgang og prøvelser, men også om styrke, utholdenhet, glede og ikke minst - talent. Disse idrettsutøverne fortjener å bli løftet
frem til inspirasjon for alle. Forordet er skrevet av Idrettsforbundets president, Berit Kjøll.
"-Hadde jeg hatt en tidsmaskin, ville jeg ikke gått utenom høyspenten. Jeg vil ikke ha armene tilbake, jeg vil være i denne sære verdenen. Den er mye mer opplevelsesrik og spennende, og har sin helt egen identitet." - Cato Zahl Pedersen
Forlag Orfeus
Utgivelsesår 2021