Arkitekten Bernard Maybeck (1862-1957) var en markant kulturpersonlighet i California fra 1890 og langt inn i neste århundre. Han var bosatt i San Fransisco og senere i Berkeley, og satte et sterkt preg på arkitekturutviklingen i området. Han hadde tyske aner, var utdannet i Paris og hentet inspirasjon fra den engelske Arts and crafts-bevegelsen. Forfatteren beskriver i denne boken Maybecks bakgrunn, miljøet omkring ham i Berkeley, hans rolle i utviklingen av University of California, og noen av hans best kjente bygninger og boliger. Hun trekker også noen forbindelseslinjer til norske stavkirker og til arkitektene i den Arts and crafts-inspirerte Bergensskolen i mellomkrigstiden. Sammendrag på engelsk bak i boken. Har litteraturliste.
I boken "Bernard Maybeck - en Arts and Crafts arkitekt i California" forteller journalist Sissel Hamre Dagsland om denne kjente og høyt verdsatte arkitekten som satte et sterkt personlig preg på arkitekturutviklingen i San Francisco-området. Maybeck var bosatt i universitetsbyen Berkeley, tegnet både større bygninger og boliger, og hadde tilknytning til utviklingen av University of California. Hans stil er sterkt inspirert av den engelske Arts and Crafts-bevegelsen, og likevel individualistisk og spesiell, tilpasset miljøet omkring ham. I et avsluttende kapitel trekkes noen forbindelseslinjer til norske stavkirker og arkitektene i den Arts and Crafts-inspirerte Bergensskolen i mellomkrigstiden. Boken har et fyldig sammendrag på engelsk av den norske teksten.
Forlag Bodoni
Utgivelsesår 2008