Bergtatt

Johan H.L.Vogt - professor, rådgiver og familiemann

av (forfatter).

Tapir akademisk forlag 2011 Heftet

Ingen bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Denne boka er en forskningsbiografi som presenterer Johan H.L. Vogts liv og virke i spenningsfeltet mellom vitenskap, industri og et borgerlig familieliv. Boka gir innsikt i Vogts virke som forsker og forsørger, hans betydning for etableringen av en ny forskningskultur ved universitetet og om sammenhengen mellom forsknings- og utdanningspolitikk, næringsutvikling og nasjonsbygging. Har bibliografi og navneregister.

Omtale fra forlaget

Johan H.L. Vogt (1858-1932) var en av Norges mest fremtredende vitenskapsmenn rundt forrige århundreskrifte. Han virket først som professor i metallurgi ved Det Kgl. Frederiks Universitet i Kristiania, senere som professor i geologi ved Norges tekniske høgskole i Trondheim. Da han trakk seg tilbake fra denne stillingen i 1928, hadde han i nær femti år vært en ledende forsker på sitt område. Han var også en god formidler, og flere generasjoner bergverksingeniører nøt godt av hans undervisning. Vogt var dessuten sterkt involvert i utbyggingen av norsk bergverksindustri. Denne forskerbiografien presentererVogts liv og virke i spenningsfeltet mellom vitenskap, industri og et borgerlig familieliv.
Boka gir ny innsikt i Vogts virke som forsker og forsørger, om hans betydning for etableringen av en ny forskningskultur ved universitetet, om ulike materielle, praktiske og sosiale forutsetninger for hans faglige virksomhet samt om den bredere sammenhengen mellom forsknings- og utdanningspolitikk, næringsutvikling og nasjonsbygging. Johan H.L. Vogts historie kan derfor lære oss mer om hvordan det var å leve et vitenskapelig og borgerlig liv fra om lag 1880 til 1930.

Bokdetaljer

Forlag Tapir akademisk forlag

Utgivelsesår 2011

Format Heftet

ISBN13 9788251928281

EAN 9788251928281

Omtalt tid 1900-1945 1800-tallet

Omtalt sted Norge

Omtalt person Johan H.L. Vogt

Språk Bokmål

Sider 368

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokomtaler

Ingen omtaler ennå.

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Bokelskere som følger boka

0 bokelskere følger dette verket.

Se alle bokelskere som følger dette verket